Presentem una nova iniciativa que té com objectiu canalitzar des de Catalunya i per primera vegada de forma unitària la necessària solidaritat envers el poble de Síria que està patint una greu crisi humanitària.

Un ampli ventall d’entitats s’han sumat a la crida “Solidaritat amb el poble de Síria”: https://tadamoncatalunya.wordpress.com

Ens declarem en solidaritat “amb les forces democràtiques de Síria, amb els moviments populars que encara avui defensen els objectius originals” de les revolucions àrabs, davant les ingerències estrangeres i els sectarismes. També rebutgem “l’ús interessat del conflicte sirià per intentar justificar actituds i mesures islamòfobes a casa nostra” i ens comprometem a donar suport a les campanyes al respecte.

Un element clau de la crida és l’exigència d’un “canvi fonamental en les polítiques de l’Estat espanyol pel que fa a les persones refugiades”. I afegim “Les persones que fugen d’una guerra es mereixen suport i respecte, com reclamaven les persones refugiades de la Guerra Civil Espanyola”

Finalment, les entitats signants considerem que “cal canviar les polítiques d’asil, d’atenció als refugiats i de rescat marítim. La Unió Europea ha d’acollir els sol·licitants d’asil, facilitar el reassentament i la tramitació de vises humanitàries.”

Aquesta iniciativa l’hem impulsada diverses persones implicades en la solidaritat internacional, els moviments per la pau i pels drets humans. Ens hem conformat en l’espai Tadamon Catalunya; Tadamon significa solidaritat en àrab.

Desitgem que la crida sigui un punt d’inflexió que ajudi a fer visible —en la forma d’actes públics, mobilitzacions al carrer, i altres activitats— el suport existent a Catalunya per la lluita per la democràcia i la justícia social al nord d’Àfrica i l’Orient mitjà, així com pel dret a l’asil per a les persones que fugen dels greus conflictes a la regió.

Barcelona, 22 de juny de 2015

Per a més informació: tadamoncatalunya@gmail.com · Twitter: @TadamonCat · Facebook: TadamonCatalunya ·

Crida sencera

Llista d’entitats adherides

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s