Acte de solidaritat amb el poble sirià

A 5 anys de l’inici de la revolució

Fora Assad!
Fora ISIS!
No a les intervencions militars estrangeres!
Per la pau i els drets humans

Diumenge 13 de març, 12h, Rambla del Raval, Barcelona

(Metro: Drassanes L3 · Paral·lel L2/L3)

Entitats convocants

cartell-siria-2016-globus

Nota de premsa:

Una xarxa plural d’entitats catalanes convoca a un acte de solidaritat amb el poble sirià el diumenge 13 de març a la Rambla del Raval

Les associacions de sirians a Catalunya, oenegès com FundiPau, Sodepau, la Fede.cat i el CIEMEN, organitzacions polítiques com ICV, ERC, En Lluita o LI, i plataformes com Stop Mare Mortum i Aturem la Guerra o sindicats com la USTEC donen suport a la convocatòria.

Amb motiu del cinquè aniversari de l’inici de la guerra de Síria, que ja ha provocat la mort de més de 300.000 persones i el desplaçament d’uns 11 milions de persones -ja sigui dins del país o a l’estranger-, una vintena d’entitats, plataformes i partits polítics catalans, amb un especial rol de les entitats sirianes a casa nostra Associació Siriocatalana per la Llibertat i la Democràcia i Comitè Català de Solidaritat amb el Poble Sirià, convoquen un acte de solidaritat amb els pobles d’aquell país del Pròxim Orient.

L’acte, diumenge 13 de març a les 12 del migdia a la Rambla del Raval de Barcelona, inclourà una concentració, diversos parlaments – entre els que caldria destacar intervencions de Maria Cañadas , presidenta d’Amnistia Internacional-Catalunya i de Beatriu Guarro, d’Stop Mare Mortum- i actuacions musicals i poètiques d’actrius com Rosa Boladeras o escriptores com Sònia Moll.

Consensuat per tot un ventall molt plural d’entitats de la societat civil catalana, l’acte explicitarà l’oposició al règim de Bashar al-Assad, a l’Estat Islàmic i totes les intervencions militars estrangeres. En aquest sentit s’ha redactat un manifest que clou amb els punts següents:

  1. Ens solidaritzem amb les forces democràtiques del conjunt de Síria- atenent la seva diversitat de pobles i religions- Ens posicionem amb els moviments populars que encara avui defensen els objectius originals de la revolució. Hem de fer el que calgui per expressar aquesta solidaritat.
  2. Rebutgem l’ús interessat del conflicte sirià per intentar justificar actituds i mesures islamòfobes a casa nostra. En aquest àmbit donem suport a les campanyes contra la islamofòbia, el feixisme, el racisme, la xenofòbia i les fem nostres.
  3. Exigim un canvi fonamental en les polítiques de l’Estat espanyol pel que fa a les persones refugiades i demanem que es compleixi el dret internacional i les recomanacions de les agències competents de l’ONU. Les persones que fugen d’una guerra han de tenir garantit el dret d’asil, i es mereixen suport i respecte, com reclamaven les persones refugiades de la Guerra Civil Espanyola.
  4. Considerem que cal canviar les polítiques d’asil, d’atenció als refugiats i de rescat marítim. La Unió Europea i els estats han d’establir vies segures i legals als potencials sol·licitants d’asil per tal de garantir el dret a la vida i la dignitat humana en les diferents etapes del seu desplaçament forçat, des del seu país d’origen, els de trànsit i la seva acollida.

Esdeveniment a Facebook 

Manifest de l’acte

Octaveta en PDF (3MB)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s